Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Internationaal toernooi in Barcelona

Afgelopen vrijdag 8 september is een deel van de spelers van TeamNL met vooral de jonge talenten van de Cruyff Foundation talentteam vertrokken naar Barcelona om deel te nemen aan het ‘V Torneig International Rugby Quad’. Een vier landen toernooi dat daar ieder jaar plaatsvindt. 

Vrijdag een reisdag gehad en zaterdag stonden er drie wedstrijden op de planning. De tegenstanders zijn Catalunya (Spanje), Talentteam van Duitsland en Montpellier uit Frankrijk. ’S ochtends vroeg om 9.30 uur speelde we de eerste wedstrijd tegen Montpellier; een wedstrijd waar goed spel werd gespeeld en wat eindigde in een grote overwinning 38-20. Om 12.30 uur speelde we de tweede wedstrijd tegen de talenten uit Duitsland, een wedstrijd die meer tegenstand gaf en waarbij er veel turnovers werden gemaakt en weggegeven met een eindstand van 37-30 voor Nederland! Aan het eind van de dag om 19.30 uur speelde we onze derde wedstrijd tegen Catalunya uit Spanje. TeamNL Rolstoelrugby was op dreef, speelde mooie combinaties, veel turnovers en een keurige eindstand van 37-21. 

Drie keer winst op een dag, dat betekent dat er zondag om de eerste plek gestreden wordt tegen Catalunya (Spanje).

In de finale werd er direct fel gestart en was er al vroeg een voorsprong voor Nederland. Martin van Hinte, bondscoach van TeamNL Rolstoelrugby gaf de spelers halverwege de wedstrijd een opdracht, een eindscore van minstens 50. En ja het lukte, de één na de andere turnover werd geforceerd en er werd veel gewisseld waardoor we conditioneel zichtbaar sterker waren, met een eindscore van 52-26 een terechte eerste plaats!

Behalve de eerste prijs, is Davy van den Dop ‘Best in Class’ player geworden bij de hoogpunters! Met een gouden medaille is het toernooi ten einde en reizen we zondag weer terug naar Nederland. We kijken terug op een geslaagd toernooi, waar jonge spelers veel speelminuten hebben gemaakt en waar andere lineups zijn getraind, om verder mee door te ontwikkelen!

Terug naar boven