Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

EK Rolstoelrugby in Cardiff bijna van start

Van woensdag 3 t/m zondag 7 mei wordt het Europees Kampioenschap Rolstoelrugby gehouden. De beste acht teams van Europa strijden voor goud en kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Doel van TeamNL Rolstoelrugby is om bij de beste vijf te eindigen. De nummers één, twee en drie plaatsen zich direct voor de Paralympische Spelen. Nummer vier en vijf spelen het kwalificatietoernooi.

TeamNL Rolstoelrugby reist met 11 spelers af:
0.5  = Scott van Polen (Terminators Black)
1 = Reda Haouam (Terminators Red), Hugo van Iersel (Mavericks), Ben Bazuin (Quad Fighters)
1.5 = Hector Loma (Terminators Black) 
2 = Jop van der Laan (Quad Fighters), Ruben van der Laar (Mavericks)
2.5 = Emilio Moes (Terminators Black), Arne van Egmond (Terminators Red)
3 = Resul Karabulut (Terminators Black), Davy van den Dop (Terminators Red)

De poule-indeling is bekend. Nederland zit in de poule met Frankrijk, Duitsland en Tsjechië. Nederland opent het toernooi met een wedstrijd tegen huidig Europees Kampioen Frankrijk. De andere poule bestaat uit Groot-Brittannië, Denenmarken, Zwitserland en Israël. De nummers één en twee van beide poules plaatsen zich gelijk voor de halve finales. Nummers drie en vier uit de poule spelen om de vijfde plek.

Bekijk het speelschema en volg TeamNL Rolstoelrugby (uitslagen en livestream) via www.wreuro23.com/.

Terug naar boven