Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

T-Mobile partner NOC*NSF en TeamNL

Naast steun voor topsport ook gezamenlijk sportdeelname bevorderen

T-Mobile Nederland is de nieuwe partner van NOC*NSF en Team NL. Het bedrijf steunt de komende vier jaar naast de topsport ook alle 28 sportbonden binnen TeamNL. T-Mobile kiest voor dit partnerschap omdat de telecompartij wil bijdragen aan het doel van NOC*NSF om van Nederland het sportiefste land ter wereld te maken.


Belangrijk onderdeel van het partnerschap is samenwerking op weg naar en tijdens de Olympische en Paralympische zomer- en winter Spelen in Parijs en Milaan. De samenwerking start op 8 februari concreet met zichtbaarheid van T-Mobile in de shorttrack, het basketbal en de hippische sport. Vanaf september geldt dit voor alle 28 sportbonden die onderdeel zijn van TeamNL.

‘Unlimited support: the team behind the team’
Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Telecommunicatie en sport gaan hand in hand. Sporters maken gebruik van data en apps die inzicht geven in eigen prestaties, hen helpen fitter te worden en die hen in staat stellen grenzen te verleggen. Maar vergeet ook niet de support om de sporters heen; het team áchter het team. Vrijwilligers, familieleden, vrienden en fans zijn van groot belang, want ambities verwezenlijken doe je niet alleen. Via onze diensten staan sporters rechtstreeks in contact met hun achterban. We zijn enorm trots dat wij met T-Mobile vanaf nu ook ons steentje mogen bijdragen als nieuwe partner van TeamNL en NOC*NSF.

Gezamenlijke maatschappelijke missie
Het partnerschap reikt verder dan zichtbaarheid tijdens de nationale en internationale sportevenementen. T-Mobile Nederland en NOC*NSF zullen ook samenwerken in maatschappelijke projecten om de sportdeelname en het sportief bewegen in Nederland te stimuleren. Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: “We gunnen iedereen in de eerste plaats het plezier dat sport je geeft. Vooral onder jongeren is de sportdeelname nog lang niet terug op het niveau van vóór de coronacrisis. Het is heel belangrijk om die generatie weer te winnen voor de sport en daar zetten we dan ook vol op in. Met T-Mobile Nederland hebben we een partner aan boord die op verschillende manieren vier jaar lang structureel zal bijdragen, zowel op Olympisch als verenigingsniveau, via de sportbonden. Daarnaast sluit de technologische kennis bij T-Mobile Nederland goed aan bij de ontwikkelingen in de sport. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking.”

Tisha van Lammeren, CCO T-Mobile Nederland: “We werken al geruime tijd samen met verschillende partijen om het welzijn van juist deze doelgroep, de jongeren, te verbeteren. De samenwerking met TeamNL en NOC*NSF en de gezamenlijke ambitie om Nederland aan het sporten te krijgen, sluit hier goed bij aan. Sporten is namelijk niet alleen leuk en heeft een sterke sociale component, maar de positieve bijwerking is ook dat lichaamsbeweging de hersenen stimuleert en ervoor zorgt dat je mentaal weerbaarder wordt en positiever in het leven staat. Deze samenwerking is dus in alle opzichten en voor alle partijen een win-win. Komende weken gaan we deze gezamenlijke ambitie omzetten in concrete projecten.”

Terug naar boven