Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

TeamNL Rolstoelrugby tweede bij toernooi in Toulouse

Van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei vond het jaarlijkse rolstoelrugby toernooi in Toulouse plaats. Tegenstanders van TeamNL, ondersteund door TEAMKPN Sportfonds, waren Frankrijk, Duitsland en het clubteam van Toulouse. Na een prima vlucht, werd het team vervoerd richting de sporthal waar later die middag de wedstrijd tegen Europees kampioen Frankrijk op het programma stond.

Frankrijk – Nederland
De start van de wedstrijd was niet vlekkeloos, maar als snel begon de eerste line-up zijn draai te vinden en lukte het om, weliswaar op achterstand, het gat niet groter te laten worden. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met verlies. Er waren voldoende aanknopingspunten richting de wedstrijd van de volgende dag tegen Duitsland.

Na de wedstrijd werd duidelijk dat 2-punter Jop een behoorlijke zwelling aan zijn vinger leek te hebben. De fysio van de Fransen werd erbij geroepen en hij adviseerde om toch even langs het ziekenhuis te gaan. Na een foto aldaar bleek dat een deel van de vinger ontwricht was. Een handige arts, een verpleegkundige met lachgas boden uitkomst en met een snelle beweging zat alles weer op zijn plek. De volgende dag bleek wel dat Jop dit toernooi niet meer in actie kon komen.

Duitsland – Nederland
Duitsland was de volgende tegenstander. De ploeg wilde revanche op de EK-wedstrijd van februari die helaas verloren werd. Nederland startte scherp. Met een lichte voorsprong, ging het gedurende pot, gelijk op. De afspraken werden voldoende tot goed uitgevoerd, wat leidde tot een ruimere voorsprong in het laatste kwart. De Duitsers deden nog wel hun best om terug te komen, maar hadden eigenlijk geen schijn van kans. De tweede wedstrijd werd met een behoorlijke marge gewonnen!

Toulouse – Nederland
Later die middag stond de gala-wedstrijd van het toernooi op het programma. Nederland nam het op tegen Toulouse. Een handje vol publiek had zich al op de tribunes verzameld. Herrie en gejuich was het gevolg gedurende deze wedstrijd. Nederland moest op gang komen. Met een paar slordigheden kwam de plaatselijke ploeg op voorsprong. De strijd ging, ondanks de achterstand, wel gelijk op maar het lukte niet om langszij te komen. Verlies voor Nederland.

Halve finale: Toulouse – Nederland
De kans op revanche werd al vlot geboden. Het toernooischema ‘veroordeelde’ beide teams tot een halve finale tegen elkaar. Op zaterdagavond werd een nieuw plan gemaakt om de verbeterpunten aandacht te geven. Het resultaat was een keihard werkende ploeg die met de nodige slimmigheidjes de ploeg van Toulouse stuk speelde. Een plek in de finale was hiermee een feit.

De Fransen versloegen op hun beurt de Duitsers. Dus de strijd om de 1e plaats moest met de regerend Europees kampioen uitgevochten worden.

Finale: Frankrijk – Nederland
De finale was een wedstrijd die nooit een wedstrijd werd. Het was stil in de zaal en de Fransen leidden al vlot met een ruime marge. In de laatste twee kwarten bleef Nederland bij, maar spannend is het niet meer geworden.

Tweede worden op dit toernooi is een keurige prestatie. De ploeg heeft op een aantal punten mooie dingen laten zien die meegenomen kunnen worden richting het EK in september in Noorwegen.

Terug naar boven