Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Amsterdam Terminators Nederlands Rolstoelrugbykampioen 2019

De Amsterdam Terminators zijn afgelopen zondag in Breda Nederlands kampioen rolstoelrugby 2019 geworden. In de finale waren de Terminators een maat te groot voor de Scorpions uit Utrecht.

De Amsterdam Terminators zijn de afgelopen jaren ongenaakbaar in de nationale rolstoelrugbycompetitie en zo ook op het NK. De rolstoelrugbyvereniging uit Amsterdam maakt een sterke groei door – met steeds meer instroom van nieuwe spelers. Daarnaast wordt de kern van het clubteam gevormd door een groot deel van het nationaal rolstoelrugbyteam. Deze spelers trainen binnen het nationaal topsportprogramma en zijn bijna fulltime bezig met rolstoelrugby. Op het NK in Breda waren ondanks heftige tegenstand van de andere team de klasseverschillen goed zichtbaar. Amsterdam Terminators wonnen de finale gedecideerd en prolongeerden daarmee de NK titel van 2018. Voor veel spelers was er na het NK weinig gelegenheid tot rust. Maandag vertrokken zij alweer met het Nederlands team voor de deelname aan de Metro Cup, een sterk landentoernooi in Polen.

Terug naar boven