Ga naar inhoud Ga naar hoofd navigatie Ga naar footer

Bij TeamNL Rolstoelrugby trainen de beste rolstoelrugby’ers van Nederland. Met ondersteuning van Gehandicaptensport Nederland, NOC*NSF en Topsport Amsterdam kunnen ze zich middels een topsportprogramma voorbereiden op internationale toernooien, EK’s en met als doel de Paralympische Spelen.

Het Nederlands team is volop in ontwikkeling en trainen wekelijks in Amsterdam onder leiding van bondscoach Martin van Hinte. Het doel is om met een selecte groep jong en getalenteerde spelers stap voor stap richting een plek in de internationale top te gaan werken.

Het team heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en heeft de aansluiting gevonden bij de Europese top. Na de Europese titel (divisie B in 2022) komt het team uit in de divisie A van Europa. 

Van 20-24 maart 2024 vindt het Paralympisch Kwalificatie Toernooi plaats in Wellington, waarbij Nederland gaat strijden om in de top 3 te eindigen. De top 3 plaatst zich voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024.

Ben jij ambitieus en denk je over voldoende talenten te beschikken om de internationale top te kunnen halen? Neem dan contact op met ons.

Wij helpen je graag verder in je ontwikkeling!

De spelers van TeamNL Rolstoelrugby

Scott van Polen

Ben Bazuin

Reda Haouam

Hugo van Iersel

Hector Loma

Ruben van de Laar

Emilio Moes

Jop van der Laan

Arne van Egmond

Davy van den Dop

Timothy Falorni

Resul Karabulut 

Terug naar boven