Direct naar de content

Nieuws


Oliebollentoernooi

Morgen zaterdag 5 januari houden we ons jaarlijks oliebollentoernooi. Dit jaar met een record aantal deelnemers. In het revalidatie...

Pouleindeling EK

Poule indeling EK division B.. Vanmiddag heeft de loting plaatsgevonden voor de poule indeling  van het EK. De loting heeft...

EK divisie B

Wheelchairruby EK division B .   Over 4 weken wordt in Lahti het EK wheelchairrugby gehouden. De Finse zusterorganisatie van GSN...

Training selectie

Rolstoel-rugby.nl | 14-02-2015
Gisteren de 3e training van dit jaar in Nijmegen. Ondanks de afwezigheid van 2 selectiespelers, 1 geblesseerd en 1 herstellende van een operatie waren we met een groep van7 spelers. De selectie bestaat op dit moment nog uit 6 spelers na het wegvallen van Martijn Benthem die zijn toekomstige werkzaamheden niet kon combineren met de trainingen die van hem verwacht werden als selectiespeler.  De 6 spelers die nu in de selectie zijn allemaal lager 2,0 geclassificeerd. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe spelers die een hogere classificatie zouden krijgen dan 2,0/2,5.
Kees van Breukelen heeft daar de laatste tijd heel veel tijd en werk ingestoken en als classificeerder binnen wheelchairrugby kan hij goed inschatten of sporters bij andere rolstoelsporten geschikte kandidaten zijn. En dat heeft de laatste 2 weken geresulteerd in het meetrainen van 5 rolstoelbasketballers met de rugbyselectie.
Verleden week heeft Revando uit Amsterdam meegetraind, een beer van een vent. Het was lastig om hem goed in een rugbystoel te krijgen vanwege zijn postuur maar uiteindelijk heeft hij toch ruim een uur meegetraind. We zijn positief verrast over zijn meetrainen. Echt beoordelen gaat bij hem pas lukken als hij een goede stoel heeft waardoor hij al zijn mogelijkheden beter kan benutten. Revando wordt sowieso een aanwinst voor een clubteam, voor de selectie zal de toekomst dat uitwijzen.
Gisteren hebben 4 potentiële kandidaten meegetraind, 3 mannen en 1 vrouw en allen ook afkomstig uit het basketbal. We hebben 2 keer 2 spelers gedurende 2 uur laten meetrainen en omdat er 3 classifiërs aanwezig waren konden ze deze spelers bekijken op het veld en beoordelen of ze in aanmerking zouden komen om geclassificeerd te worden. Over Steijn, Bruce en Silvana waren de classifiërs eenduidig, alle 3 zijn classificeerbaar voor het rugby. De 4e kandidaat, Danny, was lastiger te beoordelen afgaand van wat ze op het veld hadden gezien en daarom is Danny al uitgebreider bekeken door de 3 classifiërs. En ook Danny bleek in aanmerking te komen voor classificatie.
Beter nieuws hebben we nog niet gehad de laatste maanden. Na meerdere afzeggingen en pogingen om spelers bij de selectie te krijgen  hebben we nu 5 potentiële nieuwe spelers gezien. Of zij alle 5 ook daadwerkelijk gaan rugby’en moeten we nog even afwachten. Zij moeten de stap maken van basketbal naar rugby. We hebben de komende tijd contact met hen om te horen wat zij willen/kunnen. Ik, als bondscoach hoop uiteraard dat ze alle 5 voor het rugby kiezen. Buiten het feit dat we aanwas nodig hebben om in de breedte meer spelers te krijgen is er ook naar de selectie toe behoefte aan nieuwe spelers. Binnenkort meer info hierover.

En als klap op de vuurpijl is Andre Brouwer van de Quad Fighters gisteren opnieuw bekeken door de classifiërs en tot onze verbazing kwam daar een 3,5 classificatie uitrollen. Geweldig nieuws voor Andre die al vele jaren wel traint maar niet mocht spelen tot zijn grote frustratie. Sinds gisteren is dat verleden tijd en op basis van de nieuwe classificatieregels is hij voorlopig in staat om ook wedstrijden te spelen in de competitie.
Zaterdag 14 februari 2015 staat voorlopig te boek als een gedenkwaardige dag voor wheelchairrugby Nederland. We hebben de afgelopen maanden hard getraind met de huidige spelers en konden alleen maar wachten tot het moment daar zou zijn dat er spelers bijkwamen met een hogere classificatie dan 2,0. Nogmaals, we moeten nog afwachten wat de keuze wordt van deze spelers maar na gisteren ziet het er wel goed uit, ook gezien hun reacties over het spelletje na de training van gisteren. Alle 4 en ook Revando verleden week waren erg enthousiast over rugby. Vet en cool kwamen veelvuldig voor in hun reacties. Mooi te horen en goed voor de sport.

Daarom dank voor iedereen die gisteren zijn/haar bijdrage heeft geleverd om deze sporters de kans te geven een keer mee te trainen. De huidige van de selectie hebben gisteren blijk gegeven van hoe je als groep met zulke momenten omgaat. Ze hebben de nieuwe spelers gisteren verwelkomd en begeleid bij hun eerste ervaring met de sport. En dat was op een hele volwassen en professionele manier. Rustig uitleggend en sturend in het veld richting de nieuwe spelers die hierdoor even konden wennen aan het spelletje en daarna hun plek konden zoeken in het spel. Daar mogen ze trots op zijn dat ze daar toe in staat zijn. Dit geeft vertrouwen naar de toekomst toe. En naar het eerstvolgende meetpunt waar we kunnen zien hoe we er voor staan namelijk : Bernd Best in Keulen.

©2019 | Rolstoel-rugby.nl | Design: | Created by: