Direct naar de content

Nieuws


Oliebollentoernooi

Morgen zaterdag 5 januari houden we ons jaarlijks oliebollentoernooi. Dit jaar met een record aantal deelnemers. In het revalidatie...

Pouleindeling EK

Poule indeling EK division B.. Vanmiddag heeft de loting plaatsgevonden voor de poule indeling  van het EK. De loting heeft...

EK divisie B

Wheelchairruby EK division B .   Over 4 weken wordt in Lahti het EK wheelchairrugby gehouden. De Finse zusterorganisatie van GSN...

Talentselectie speelt toernooi in Keulen.

Rolstoel-rugby.nl | 27-03-2015
Afgelopen weekend heeft de talentselectie aan het Bernd Best toernooi in Keulen deelgenomen. Ze speelden hun wedstrijden in de op 1 na hoogste klasse, de professional league in een poule met the Flying Wheels(Oostenrijk), Burn(GB) en het Development team(Canada).
De 3 poule wedstrijden werden alle drie verloren en waarvan de wedstrijd tegen het Development team uit Canada het spannendst was tot aan het einde toe. Met slechts 1 punt verschil werd er van dit team verloren. Door dit verlies en het verlies in de eerste wedstrijd tegen het team uit Oostenrijk, 8 punten verschil, zou de laatste wedstrijd in de poule gewonnen moeten worden om nog een kans te maken om als 2e in de poule te eindigen.
Het team begon goed en tot aan het einde van de 2e periode ging het gelijk op. Het team uit GB is geroutineerd en op elkaar ingespeeld wat in deze fase van de wedstrijd een rol ging spelen. Iets meer druk zettend en zelf geen fouten makend kwam de talentselectie onder druk te staan en liet wat steekjes vallen. Ongelukkigerwijs moest Thomas Pool in deze fase de van de wedstrijd met een blessure het speelveld verlaten naar met wat later bleek een zware blessure aan de rechterduim.
In de 3e en 4e periode was het team niet bij machte om onder de druk uit te komen en het tij te keren. De voorsprong van Burn liep uit naar 8 punten en hoewel er nog een kleine opleving kwam van de talentselectie werd het verschil niet kleiner dan 5 punten en speelden het team uit GB het geroutineerd uit.

Achteraf bezien was deze wedstrijd een kopie van de eerste wedstrijd tegen de Flying wheels uit Oostenrijk. Ook in deze wedstrijd kon de talentselectie in eerste instantie goed meekomen tot het moment dat de routine van een aantal Oostenrijkse spelers doorslaggevend werd en ze een gat konden slaan van 3-4 punten in de 2e periode. In zowel deze wedstrijd als tegen het team uit GB maakte de routine van een aantal spelers van de tegenstanders het verschil en konden we dit met inzet en kracht niet goed maken. Geen schande, wel een goed leermoment voor onze spelers.
Door de laatste plek in de poule na de drie verloren wedstrijden speelden we op zaterdag onze 3e wedstrijd in de kruisfinales tegen de nummer 3 uit de andere poule van de professional league. Dit team, Storm (GB) is een goed op elkaar ingespeeld team met een aantal spelers met veel internationale ervaring. Desondanks wisten we deze wedstrijd constant bij te blijven en in de 3e periode zelfs kort het initiatief te nemen en dit vast te houden tot aan het begin van de 4e periode. Een korte terugval maakte dat het team de Britten de kans gaf om terug in de wedstrijd te komen en weer op gelijke hoogte te komen. Tot aan de laatste minuut scoorde de talentselectie als eerste en moesten de Britten constant de gelijkmaker zien te maken. Kort voor het einde dwongen zij een fout af waardoor de rollen omgedraaid waren en wij gelijk moesten zien te maken. 22 seconden voor het einde van de wedstrijd scoorden de Britten en leidden met 1 punt. Na de inbound besloot het team de laatste score te maken op 2-3 seconden voor het einde om een overtime af te dwingen. Op 2 seconden voor het einde stond het team perfect gepositioneerd in het scorings vak van de Britten, de pass kwam doch deze was net te kort om Reda te bereiken en de pass werd onderschept door de Britten. Einde wedstrijd en weer verloren. Spelers teleurgesteld en baalden flink van deze gemiste kans. Toch ook nu was de coach weer lovend naar de spelers toe. Tot het einde toe zat er een overwinning in tegen een wederom geroutineerd team en dat is eigenlijk de rode draad tijdens alle voorgaande wedstrijden, geklopt op basis van routine. Dit zal voor dit team inhouden dat er meer wedstrijden op dit niveau gespeeld moeten gaan worden en dat we tijdens trainingen de spel situaties moeten gaan nabootsen om daar lering uit te trekken.

De laatste wedstrijd van dit toernooi speelden we tegen de Quad fighters uit Nederland. Afgesproken was dat het team deze wedstrijd geconcentreerd en door veel druk zetten naar zijn hand zou proberen te zetten. En dat lukte vanaf het begin tot het einde. De Quad fighters kwamen er op een korte periode in het begin eigenlijk niet aan te pas. Sterk pressend en zelf weinig fouten makend liep de talentselectie steeds verder uit op de Quad fighters en eindigde deze wedstrijd in winst.
De coach gaf aan zeer tevreden te zijn met het behaalde niveau van de spelers en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Dat er nog veel werk aan de winkel is moge duidelijk zijn en er zal nog veel en hard getraind moeten worden om het niveau te bereiken van de teams die bovenin deze poule eindigden.

©2019 | Rolstoel-rugby.nl | Design: | Created by: