Direct naar de content

Nieuws


Oliebollentoernooi en ALV, 4 Januari 2020

Op 4 Januari 2020 vind het jaarlijkse Oliebollentoernooi plaats. Traditiegetrouw in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. De zaal is open...

Update Classificaties Internationaal

Onder het kopje: "Bestanden" bevindt zich een update van de internationale classificaties voor Wheelchairrugby. Het gaat hierbij...

IWRF: Canada is organsator Paralympic Qualification...

Volgend jaar zal er een Paralympisch kwalificatie toernooi worden gehouden in de Richmond Oval, British Colombia van 2 - 9 maart...

Development toernooi 5 & 6 mei

Rolstoel-rugby.nl | 07-05-2018
Verslag toernooi 5 en 6 mei.

Afgelopen weekend heeft een toernooi plaatsgevonden in Amsterdam tussen verschillende rugby teams. Op 5 en 6 mei zijn in totaal 10 wedstrijden gespeeld in een rounds robin tussen de volgende teams :
1. Rookie team Nederland
2. Team 1 selectie Nederland
3. Team 2 selectie Nederland
4. Team 3 selectie Nederland
5. Development team Denmark.

De Nederlandse selectie spelers ( 13 in totaal) waren over 3 gelijkwaardige teams verdeeld. Het "rookie team" bestond uit 6 spelers uit de Nederlandse competitie die nog niet heel lang rolstoelrugby spelen. Het Deense development team bestond uit spelers die in dit team de tijd krijgen om uit te groeien tot een volwaardige selectie speler voor het Deense rolstoelrugbyteam.
Zowel zaterdag als zondag werden er 5 wedstrijden gespeeld..Op 2 locaties in Amsterdam kwamen de 5 teams in actie. De scheidsrechters kwamen uit zowel Denemarken als Nederland.
De wedstrijden waren een mix van leren, spelen tegen tegenstanders die onbekend waren en soms van hoog niveau als 2 teams elkaar troffen die aan elkaar gewaagd waren.
Het was mooi om de rookies in actie te zien die hun onervarenheid compenseerden met inzet en positiviteit. Het plezier spatte er van af tijdens de wedstrijden van de rookies. Ondanks de sterke tegenstand bleven de rookies geloeven in eigen kunnen. 
Het Deense development team was een goed op elkaar ingespeeld team, slechts 6 spelers had de Deense coach geselecteerd voor dit toernooi om hen ervaring op te laten doen en veel speeltijd te kunnen geven. 
De 3 teams samengesteld uit spelers van de Nederlandse selectie waren aan elkaar gewaagd en maakten er een spektakel van tijdens de wedstrijden. De onderlinge wedstrijden waren van een hoog niveau.
Deze opzet was geslaagd te noemen door de opzet en de wijze van spelen en coachen tijdens dit toernooi. De staf had alle reden om tevreden te zijn over het resultaat van dit toernooi.
©2020 | Rolstoel-rugby.nl | Design: | Created by: